Middelbare school in Leusden – steun gezocht!

Hierbij een berichtje vanuit initiatiefgroep Middelbare School Leusden. Buurkracht Alandsbeek steunt dit initiatief en hoopt dat we met elkaar ervoor kunnen zorgen dat er een Middelbare School in Leusden komt. Hoe fijn is dat voor jullie en aankomende middelbaar scholieren?

Het plan om in Leusden een school voor montessori voorgezet onderwijs te starten is namelijk door DUO (het Ministerie van Onderwijs) op de lijst met initiatieven geplaatst waarvoor ouderverklaringen kunnen worden afgegeven. Dit betekent dat we nu handtekeningen mogen verzamelen van ouders die het plan willen ondersteunen. Volgens de regels van DUO mogen dit alleen ouders doen van kinderen die op 1 november 10, 11 of 12 jaar zijn en die in een staal van 15 km rond Leusden wonen.

Als er op 1 november voldoende (meer dan 500) ouderverklaringen binnen zijn, worden deze samen met het schoolplan bij het Ministerie ingediend en zal de onderwijsinspectie in de eerste helft van volgend jaar besluiten of de school er mag komen. We hebben je hulp dus nodig!

Geef een ouderverklaring

Het geven van een ouderverklaring gaat digitaal via de site van DUO. Is jouw kind op 1 november 10, 11 of 12 jaar en wil jij ons plan steunen? Pak dan je DigiD en het BSN-nummer van je kind erbij en ga naar www.middelbareschoolleusden.nl/actie. Je komt dan direct op de juiste plek op de site van DUO waar je de steunbetuiging voor het plan kan afgeven. Even de stappen doorlopen en klaar! Voor de steunbetuiging maakt het niet uit welke onderwijssoort je kiest. Je zit nergens aan vast en meldt je kind nergens voor aan. Je steunt alleen ons plan. Krijgen we genoeg steun, dan kunnen we door! Het BSN van je kind kun je vinden op paspoort, ID-kaart of zorgpas.

Alle informatie is ook terug te vinden op www.middelbareschoolleusden.nl. Daar staat ook een instructiefilmpje welke stappen je op de site van DUO moet doorlopen

Flyer Middelbare School Leusden